At the moment, 99 Finnish civilian crisis management experts are supporting EU, UN, OSCE, NATO and European council missions worldwide.

Read more...

Application for the Basic Course on Civilian Crisis Management 2019 is now open (DL on 31.12.2018)

Read more...

CMC Finland is an implementing partner of ENTRi project, that offers training opportunities for civilian crisis management experts

Read more...

Youtube

Facebook

4 days ago

CMC Finland

Vuoden paras aika on taas käsillä! Eli haku Kriisinhallintakeskuksen siviilikriisinhallinnan peruskurssille vuodelle 2019 on auki ja jatkuu aina vuoden loppuun saakka. Lisätietoja ja hakulomake löytyy Lyyti-järjestelmästä: www.lyyti.fi/reg/BCCCM2019

Lisätietoa siviilikriisinhallinnasta ja inspiraatiota hakemuksen kirjoittamiseen saa esimerkiksi oheisesta videosta.What is civilian crisis management? Antti Häikiö and Mikko Kinnunen explain the concept, its meaning to Finland and the comprehensive approach on CMC anniver...
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

CMC Finland

Syyskuussa maailmalla palvelee 99 suomalaista #siviilikriisinhallinta asiantuntijaa. Heistä 32 on naisia, 67 miehiä. Joukkoon kuuluu 33 #poliisi 'a, jotka ovat suurin yksittäinen ammattiryhmä asiantuntijoidemme joukossa. Aktiivisimmin Suomi osallistuu Etyjin tarkkailuoperaatioon Itä-Ukrainassa 22 tarkkailijalla. ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

CMC Finland

#EUNOM table-top exercise continues in #Kuopio ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

CMC Finland

Poliisiyhteistyötä keskisessä Somaliassa

Oletko koskaan miettinyt, millaista on #poliisi työ YK:lla Somaliassa? #Suomi ja #Kriisinhallintakeskus ovat lähettäneet UNSOM (United Nations Assistance Mission in Somalia) -operaatioon yhdeksän poliisiasiantuntijaa tukemaan operaation poliisikomponenttia, joka pyrkii vahvistamaan Somalian poliisivoimia.

Somaliassa palveleva poliisiasiantuntijamme kertoo työstään:

"Somaliassa toista vuotta työskennelleen kollegan ohje siitä, että pitkähihaiset paidat voi suosiolla jättää kotiin, osoittautui oikeaksi. Vaikka täällä viettämäni aika kääntyy kohta jo kolmannelle kuukaudelle, ei voi olla ihmettelemättä sitä varmuutta, jolla aurinko paistaa jokainen aamu ja saattelee uuteen työpäivään.

Sää on puheenaiheena täällä Somalian Baidoassa muutenkin. Se osoittaa oman armottomuutensa aika ajoin kuivuutena ja kuumuutena, mutta tänä vuonna myös erittäin voimakkaina iltapäivän sateina, jotka ovat aiheuttaneet paikallisia tulvia. Tulvat ovat olleet haasteellisia erityisesti kaupungin laidalle majoittuneille pakolaisille, jotka ovat joutuneet lähtemään kotiseuduiltaan joko turvallisuustilanteen tai kuivuuden ¬ja siita aiheutuneen nälänhädän vuoksi. Pakolaisia alueella on reilut 200 000, joista suuri osa menetti tulvissa jälleen kaiken sen vähän, jonka olivat pakolaiskyliin kyhänneet.

Turvallisuustilanteen vuoksi poliisiasiantuntijan työskentely tapahtuu täällä valtaosaltaan YK:n leirissä, jota ympäröi Afrikan Unionin rauhanturvaajien hallinnassa oleva alue. Yhteydenpito paikallisiin, pääosin poliisiviranomaisiin tapahtuu tapaamalla heitä leirin sisällä tai leirin välittömässä läheisyydessä olevissa paikallisissa hallintorakennuksissa.

Ainakin näin alkuvaiheessa tuntuu haasteellistalta, että emme pysty tapaamaan paikallisia poliiseja heidän päivittäisessä ympäristössään ja näkemään omin silmin, millaisella tolalla asiat ovat. Olenkin yrittänyt kaivella muististani kaikkia niitä vinkkejä, joita kävimme läpi Kuopiossa Kriisinhallintakeskuksessa työnantajaperehdytyksessä muun muassa siitä, miten luodaan luottamuksellinen suhde paikalliseen yhteistyökumppaniin menemättä suomalaiseen tyyliin heti asiaan vaan juttelemalla ensin kuulumiset. Ja toisaalta antamalla itselle luvan arvioida sitä, tukeeko yhteistyökumppanin nonverbaalinen viestintä tulkin kääntämää viestiä.

Paikallista poliisia avustetaan täällä muun muassa tekemällä yhteistyötä suunnitelmallisuuden lisäämiseksi ja relevanttien rakenteiden aikaansaamiseksi. Erittäin tärkeässä osassa on luonnollisesti myös poliisiuudistuksen yhteydessä annettava eritasoinen koulutus.

Ristiriitaisia tunteita hiipii mieleen siinä vaiheessa, kun keskustelee paikallisen poliisin kanssa esim. lähipoliisitoiminnasta. Tietäen, että poliisin olisi lähipoliisitoiminnan lisäksi hyvä kyetä täällä tietyillä alueilla käymään myös täysimittaista sotaa alueita itsevaltaisesti hallitsevan islamistisen liikkeen vaikutusvallan vähentämiseksi. Ja edelleen tiedostaen, että alueen 29:sta poliisiasemasta vain muutama on parempi kuin maassa oleva kuoppa ympäröitynä hiekkasäkeillä.

Vaikka täällä keskisessä osassa Somaliaa ei ole suomalaisia ruuhkaksi saakka, sinivalkoinen lippu on olkapäässä kovaa valuuttaa. Niin yhteistyökumppanit kuin paikallisetkin alkavat vähintään esittelyn jälkeen muistelemaan, mitkä kiinnekohdat heillä on Suomeen tai suomalaisiin. Joku paikallinen muistaa, että Suomi on tukenut täällä katuvaloporjektia ja toinen, että sairaalassa on ollut ammattitaitoinen suomalainen antamassa omaa panostaan. Ja myös Kirkon ulkomaanavun työntekijä tekee täällä arvokasta työtä paikallisessa hankkeessa. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisen poliisin ei täällä tarvitse ainakaan takamatkalta lähteä yhteystyöhön paikallisten viranomaisten kanssa."
... See MoreSee Less

View on Facebook
Accessibility