Siviilikriisinhallinta
koulutus

Etusivu / Mitä teemme / Koulutus / Siviilikriisinhallintakoulutus

Siviilikriisinhallinnan asiantuntijan koulutuspolku

Peruskoulutus

Siviilikriisinhallintatehtäviin haluavan ensimmäinen askel on siviilikriisinhallinnan peruskoulutus. Koulutus ei ole pakollinen siviilikriisinhallinnan sihteeristötehtäviin hakeutuville, mutta se katsotaan merkittäväksi eduksi siviilikriisinhallinnan kenttätehtäviin. Kenttätehtävät edellyttävät usein joustavuutta ja kykyä mukautua uudenlaiseen rooliin. Aikaisemmin hankittu vankka osaaminen ja kokemus hyödynnetään uusilla tavoilla. Operaatioissa työskennellään kansainväliselle järjestölle, missä työkulttuuri, toimintatavat, komentoketju ja toimintavaltuudet ovat erilaiset kuin mihin asiantuntijat ovat pääsääntöisesti tottuneet.

Koulutus antaa realistisen kuvan päivittäisestä työstä siviilikriisinhallintaoperaatiossa ja valmistaa osallistujat haasteisiin, joita he voivat kohdata kentällä. Koulutuksella varmistamme, että operaatioihin lähtevät asiantuntijat pystyvät työskentelemään tehokkaasti ja turvallisesti uudessa toimintaympäristössään.

Haku peruskoulutukseen on yleensä kerran vuodessa. Seuraa siis tiedotteitamme tarkkaan erityisesti syksyllä, kun haku yleensä aukeaa. Lisää tietoa koulutukseen hakeutumisesta löytyy Usein kysytyt kysymykset –osiosta.

Syventävät koulutukset

Siviilikriisinhallinnan syventävät koulutukset on tarkoitettu pääsääntöisesti niille, joilla on jo aikaisempaa kenttäkokemusta. Syventävillä kursseilla paneudutaan johonkin tiettyyn teemaan, kuten ihmisoikeuksien sisällyttämiseen omaan työhön operaatiossa, mentorointi ja neuvonantotaitojen kehittämiseen, turvasektorin uudistamiseen liittyviin haasteisiin tai projektinhallintaan. Lisää tietoa koulutukseen hakeutumisesta löytyy Usein kysytyt kysymykset –osiosta.

Perehdytyskoulutus

Siviilikriisinhallintatehtäviin valitut asiantuntijat kutsutaan perehdytyskoulutukseen juuri ennen toimialueelle lähtöä. Tällä varmistetaan, että siirtyminen uusiin tehtäviin tapahtuu mahdollisimman sujuvasti.

Palautetilaisuus

Kriisinhallintakeskus kutsuu kotiutuneet asiantuntijat palautilaisuuteen. Tilaisuus antaa mahdollisuuden asiantuntijoille jakaa kokemuksiaan ja verkostoitua, sekä antaa palautetta operaatiosta ja Kriisinhallintakeskuksen toiminnasta.

Vaikka minulla oli entuudestaan hyvä käsitys siitä, millaista olisi työskennellä siviilikriisinhallintaoperaatiossa, CMC:n peruskurssi antoi monipuolisen ja kattavan perehdytyksen siviilikriisinhallinnan maailmaan.

Peruskurssin jälkeen EUMA Armeniaan työllistynyt Nitin Sood

Kurssikalenteri

Täältä löydät tulevan kurssitarjontamme sekä menneet kurssit.

Haluatko ajantasaista tietoa koulutuksistamme?

Voit tilata sähköpostiisi ilmoitukset uusista koulutusmahdollisuuksistamme.

Accessibility