Ajankohtaista

Etusivu / Tietoa meistä / Ajankohtaista

Working Papers -julkaisusarja – tutkittua tietoa ja käytännön kriisinhallintaa

Naissotilas tervehtimässä afganistanilaisia lapsia ja naisia.

The Road to 40% : Recruiting Women in Finnish Civilian Crisis Management

CMC Finland Working Paper The Road to 40% : Recruiting Women in Finnish Civilian Crisis Management jatkaa tauolla ollutta Working Papers -julkaisusarjaa. Sarja tuottaa analyyttistä ja käytännönläheistä tietoa kriisinhallinnan ja rauhanoperaatioiden ajankohtaisista kysymyksistä. Käsillä oleva selvitys liittyy osaltaan YK:n päätöslauselma 1325 Naiset, rauha ja turvallisuus 20. juhlavuoteen ja luo kansainvälisestikin katsoen ainutlaatuisen katsauksen siihen, miten naisten osallistuminen siviilikriisinhallintaan on kehittynyt Suomessa.

Mikä Working Papers?

Vuosina 2007-2015 CMC Finland julkaisi Working papers -nimikkeen alla yksitoista julkaisua. Kirjoitukset painoittuivat CMC:n alkutaipaleelle siten, että viisi julkaistuista tuli ulos ensimmäisen kahden vuoden aikana tahdin sitten harventuessa. Tätä selittää se, että julkaisuja tuotettiin ulkoisella ESR-rahoituksella, jonka kuihtuessa myös julkaisut loppuivat.

Working papers -sarja sisälsi suomeksi tai englanniksi kirjoitettuja seminaarikoosteita, loppuraportteja, tutkimusselvityksiä ja kommentaareja rauhanrakentamisen, kriisinhallinnan ja silloin vielä toimintaamme kuuluneen kansainvälisen pelastustoiminnan teemoista. Varsin mielenkiintoista on huomata, että silloin ajankohtaiset kysymykset eivät ole kadonneet mihinkään. Esimerkiksi vuoden 2007 toinen Working Paper käsitteli kriisejä ja ympäristöä ja sen oli toimittanut CMC:n nykyinen johtaja Kirsi Henriksson.

Miksi ja kenelle?

Uudelleen käynnistetty sarja tulee sisältämään tiettyyn ajankohtaiseen tai muuten kiinnostavaan aihepiiriin keskittyviä napakoita puheenvuoroja. Kirjoutukset ovat rakenteeltaan akateemisen mallin mukaisesti perusteltuja, mutta muodoltaan vapaampia, mikä toivoaksemme tuo niitä lähemmäksi kriisinhallinnan ja rauhanrakentamisen teeman parissa työskenteleviä asiantuntijoita ja päätöksentekijöitä. Kriisit ja konfliktit ovat tänä päivänä yhä kompleksisempia ja tutkitun tiedon tarve esimerkiksi päätöksenteossa on selvä. Nyt julkaistavan ensimmäisen osan lisäksi työn alla ovat kirjoitukset kriisinhallinnan ja rauhanturvaamisen käsiteviidakosta sekä vuorovaikutuksesta erilaisten ja eritaustaisten ihmisten välillä siviilikriisinhallinnan kontekstissa.

Voinko osallistua?

Tulevien julkaisujen kirjoittajina tulevat toimimaan nykyiset ja entiset CMC:n työntekijät. Kutsumme myös muita näiden teemojen parissa toimivia, sekä omia asiantuntijoitamme ottamaan rohkeasti yhteyttä, mikäli ovat kiinnostuneet julkaisemaan sarjassa.

Jyrki Ruohomäki
Tutkimuspäällikkö, CMC Finland

Jätä kommentti

Accessibility