Ajankohtaista

Etusivu / Tietoa meistä / Ajankohtaista

CMC aktiivisesti mukana Kriisinhallinta NYT -tapahtumassa 29.11. Wanhassa Satamassa

 

CMC järjestää yhdessä ulkoministeriön ja muiden kumppanien kanssa KriisinhallintaNYT -tapahtuman 29.11. Helsingin Wanhassa Satamassa. Päivän aikana on mahdollisuus keskustella uramahdollisuuksista ja hakeutumisesta kansainvälisiin siviilikriisinhallinnan tehtäviin, kriisinhallinnan vaikuttavuuden mittaamisesta ja kestävyydestä sekä tavata siviilikriisinhallinnan asiantuntijoita.

Tapahtuma on avoin kaikille, maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tapahtuman ohjelma löytyy ulkoministeriön verkkosivuilta. 

CMC:n henkilökuntaa ja asiantuntijoita on mukana muun muassa seuraavissa tilaisuuksissa:

Johtajamme Kirsi Henriksson puhuu kokonaisvaltaisesta kriisinhallinnasta A-salissa kello 10-11 WISEn paneelissa. Mukana myös FINCENTin johtaja Niclas von Bonsdorff sekä Kyproksen YK-operaation poliisineuvonantaja Satu Koivu.

Rekrytointisessiot H-salissa klo 10-11:30 ja 14-15:20: Kiinnostaako ura kriisinhallinnan parissa tai kansainväliset vaalitarkkailutehtävät? Haluatko työskennellä kansainvälisessä työyhteisössä ja ratkoa sodan ja rauhan kysymyksiä? Johtava asiantuntijamme Jari Mustonen kertoo CMC:n tarjoamista tehtävistä ja niiden rekrytointiprosesseista. Session jälkeen CMC:n rekrytoinnin asiantuntijat ovat tavattavissa ständillämme.

H-salissa kello 13–13.50 jatketaan keskustelua kriisinhallinnan vaikuttavuudesta ja sen mittaamisesta. Vaikuttavuuden arvioinnissa on kuitenkin edelleen parannettavaa. Miksi vaikuttavuuden mittaaminen on haastavaa ja minkälaisia menetelmiä siinä tarvitaan? Tule kuuntelemaan ajankohtaista keskustelua vaikuttavuudesta! Aiheesta keskustelevat Saila Tykkyläinen (Vaikuttava yritys), Jyrki Ruohomäki (CMC Finland) ja Kuisma Kinnunen (EUH).

CMC ja Fingo järjestävät yhdessä puheohjelman Osallisuus: avain kestävään turvallisuuteen A-salissa kello 13-13:50. Kriisit eivät koettele kaikkia yhdenvertaisesti. Yhdenvertainen osallisuus on yksi tapa puuttua eriarvoisuuteen ja edistää turvallisuutta. Mikä merkitys osallisuudella on kestävän kehityksen ja turvallisuuden saavuttamiselle? Mitä tämä käytännössä merkitsee? Näitä kysymyksiä pohditaan erityisesti Malin ja Myanmarin yhteydessä. Keskustelemassa johtava projektipäällikkö Johannes Vierula (FELM) sekä asiantuntija Elina Hakala (Ihmisoikeuskeskus).

G-salissa klo 10-10:50 keskustellaan rauhasta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, kun CMC ja CMI järjestävät yhdessä paneelin. Rauhantyötä tarkastellaan kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan ja kolmoisneksus-lähestymistavan käsitteiden kautta. Keskustelussa käsitellään muun muassa sitä, millaista eri toimijoiden välinen yhteistyö kentällä on, ja onko koordinoitu rauhantyö todellisuutta kriisialueilla?

CMC on mukana VNTEAS Afganistan -tutkimuskonsortiossa, jossa analysoidaan Suomen osallistumista Afganistanin rauhanrakentamiseen. Konsortio yhdessä Ulkopoliittisen instituutin kanssa järjestää keskustelun Suomen roolista kansainvälisessä kriisiympäristössä. Mitä Afganistanista opittiin ja miten oppeja voidaan hyödyntää tulevaisuudessa? Paneeli G-salissa kello 12-13.

Siviilikriisinhallinnan asiantuntijoitamme keskustelee G-salissa klo 15.10-16 Euroopan turvallisuustilanteen murroksen vaikutuksista lähialueiden kriisinhallintaoperaatioihin. Aleksanteri-instituutin paneelissa tehdään havaintoja Georgiasta, Moldovasta ja Länsi-Balkanilta.

 

Jätä kommentti

Accessibility