Ajankohtaista

Etusivu / Tietoa meistä / Ajankohtaista

Päivitä CV:si ajoissa – peruskurssihaku avautuu syyskuussa!

Siviilikriisinhallinnan peruskurssihaku avataan syyskuun ensimmäisellä viikolla. Kurssille haetaan verkkolomakkeella ja siihen liitettävällä CV:llä. Hakuun voi valmistautua jo nyt perehtymällä Kriisinhallintakeskuksen koostamaan listaan tehtävänkuvauksista ja päivittämällä CV:n, joka tulee liittää kurssihakemukseen.

Peruskurssille hakemiseen kannattaa suhtautua kurssihakemusta laajempana prosessina; se on ensimmäinen askel työnhaussa ja siviilikriisinhallintatehtäviin rekrytoitumisessa. CV:n laatimisen yhteydessä on jo hyvä miettiä, mitkä asiat sinua motivoivat hakemaan siviilikriisinhallintatehtäviin, sillä myös tätä tullaan kysymään hakulomakkeessa.

Siviilikriisinhallinnan peruskurssi on suosittu ja hakijoita on viime vuosina ollut runsaasti, joten ajatuksella laadittu CV ja hakemus ovat tärkeitä erottuvuustekijöitä. Pelkkä nimikirjaote tai lista tehtävistä, joissa on toiminut eivät kerro valitsijoille, miksi juuri sinut tulisi valita kurssille.

Aloita siis valmistautuminen ajoissa. Keräsimme tähän juttuun vinkkejä CV:n ja hakemuskirjeen laatimiseen.

Mistä CV:n teko kannattaa aloittaa, jos sellaista ei ole?

Kokoa valmiiksi CV:ssä tarvittavat tiedot, mm. työkokemuksestasi, koulutuksestasi ja kielitaidostasi.

Peruskurssihaussa CV:n tulee olla Europass -muotoinen. Europass CV:n voi laatia joko verkkopalvelussa tai lataamalla vanha word-pohja omalle koneelle. Word-pohja löytyy vielä ainakin Euroopan ulkosuhdehallinnon sivuilta.  

Tärkeintä CV:ssä on, että sisällöstä käy selkeästi esille, miten hakija ja hänen kokemuksensa soveltuu siviilikriisinhallinnan tehtäviin. Kuvaa CV:ssäsi lyhyesti, miten työkokemuksesi ja koulutuksesi liittyvät sinulle soveltuviin siviilikriisinhallinnan asiantuntijatehtäviin.

Eri operaatioihin haetaan erilaisilla CV-pohjilla tai järjestelmillä, mutta Europassista on usein hyötyä myös myöhemmin tehtäviin hakiessa.

Voinko sisällyttää hakemukseeni grafiikkaa tai videoita?

Europass -pohja on varsin perinteinen. Hakemusten suuren määrän vuoksi emme pysty perehtymään linkkeihin, videoihin tms.

Miten pitkä CV:n tulee olla?

Vaikka maksimi- tai minimipituutta ei ole, CV kannattaa pitää mahdollisimman tiiviinä.

Tärkeintä CV:ssä on, että työkokemustasi, koulutustasi ja kielitaitoasi voidaan verrata siviilikriisinhallintatehtävien vaatimuksiin. Huolellinen perehtyminen tehtävänkuvauksiin auttaa oman työkokemuksesi ja tehtäviesi kuvaamisessa suhteessa Kriisinhallintakeskuksen avaamiin kansainvälisiin tehtäviin.

Paljonko aikaa CV:n tekoon kannattaa varata?

Tarvittava aika on yksilöllistä. Tärkeintä on muistaa, että huolellinen CV:n tekeminen vaatii keskittymistä ja tarkkuutta. Varaa riittävästi aikaa CV:n tekemiseen. 

Mitä on relevantti työkokemus peruskurssille hakiessa?

Peruskurssille valittujen henkilöiden työkokemus on hyvin moninainen ja noudattaa tehtävänkuvauksissa haettavia työkokemuksia. Kerro, millaista kokemusta sinulla on suhteessa niihin siviilikriisinhallinnan tehtäviin, joihin ajattelet sopivasi.

Relevantti työkokemus riippuu aina siviilikriisinhallintatehtävän vaatimuksista. Valitsemme kurssille sellaisia asiantuntijoita, jotka ovat rekrytoitavissa lähitulevaisuudessa operaatioihin ja jotka vastaavat operaatioiden asettamiin vaatimuksiin. Esimerkiksi neuvonantotehtäviin hakeutumista suunnittelevan kannattaa tuoda esille kokemustaan esimerkiksi mentoroinnista ja kouluttamisesta.

Accessibility