Ajankohtaista

Etusivu / Tietoa meistä / Ajankohtaista

Stockholm Forum on Peace and Developmentissa puhuttiin muun muassa kulttuurien ymmärryksen tärkeydestä

Kriisinhallintakeskus CMC järjesti yhdessä Mercy Corpsin ja Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston kanssa keskustelutilaisuuden Stockholm Forum on Peace and Development -tapahtumassa Tukholmassa otsikolla “Short-term, long-sighted: how can crisis management and humanitarian aid empower local reconcilers”. Paneelissa keskusteltiin muun muassa siitä, kuinka humanitaarisen avun ja siviilikriisinhallinnan toimijat voisivat yhdistää tietotaitonsa kansallisten ja kansainvälisten rauhanrakentajien kanssa.


Stockholm Forum On Peace and Development järjestettiin Tukholmassa 14.-16.5. Kuva: Ville Savoranta.

Paneelikeskustelun keskeiseksi teemaksi nousi ajatus siitä, että humanitaarisen avun ja rauhanrakentamisen asiantuntijoiden täytyisi tehdä tulevaisuudessa enemmän yhteistyötä, mutta samalla ottaa huomioon rooliensa ja vahvuuksiensa erot päällekkäisten toimien välttämiseksi. Kansainvälisten toimijoiden yhteistoiminta paikallisten rauhanrakentajien kanssa kaipaa lisää tehokkuutta. Liiaksi ylhäältä ohjattu suunnittelu kriisinhallintaoperaatioissa voi pahimmillaan syrjäyttää paikallisen tiedon ja kentältä nousevat näkökulmat. Paikalliset rauhanrakentajat ja humanitaariset toimijat tarvitsevatkin oman tilansa, jota kriisinhallinta voi tukea ja turvata, muttei korvata. Parempi, paikalliset näkökulmat huomioiva konfliktianalyysi olisikin kaikkien toimijoiden yhteinen etu, ja se tukisi vaikuttavuutta kentällä.

Paneelissa keskusteltiin myös siitä, että monikulttuurisissa ympäristöissä työskennellessä tarvitaan ymmärrystä eri kulttuureista ja toimintatavoista. Kulttuurien ymmärrys korostuu rauhanrakennukseen liittyvissä tehtävissä. Tehtävissä täytyy myös muistaa tehtävän tarkoitus sekä kertoa se paikallisille toimijoille läpinäkyvyyden vuoksi.

Stockholm Forum On Peace and Development pidettiin Tukholmassa 14.-16.5. Tapahtuman järjestivät Tukholman kansainvälinen rauhantutkimusinstituutti SIPRI ja Ruotsin ulkoministeriö.

Jätä kommentti

Accessibility