Ajankohtaista

Etusivu / Tietoa meistä / Ajankohtaista

Kriisinhallintakeskuksen laatusertifiointi uusittiin

CMC:n koulutushenkilöstöä HEAT-kurssilla
CMC:n koulutushenkilöstöä HEAT-kurssilla

Kriisinhallintakeskuksen koulutustoiminnalle myönnettiin ISO 9001 -laatusertifikaatti ensimmäisen kerran maaliskuussa 2020. Sertifiointi uusittiin uudelle kolmivuotiskaudelle maaliskuussa 2023.

Kriisinhallinnan asiantuntijoiden kouluttaminen on yksi Kriisinhallintakeskuksen ydintehtävistä ja sillä kehitetään konkreettisesti kansallista kapasiteettia: kouluttamalla asiantuntijoita Kriisinhallintakeskus kasvattaa rosteria, jossa olevat asiantuntijoita voidaan lähettää kansainvälisiin operaatioihin. Tavoitteenamme on varmistaa, että operaatioihin lähetetyt suomalaiset asiantuntijat ovat hyvin valmistautuneita tehtäviinsä ja pystyvät työskentelemään tuloksekkaasti, huolehtien samalla myös omasta turvallisuudestaan.

Standardisoitujen mallien luominen koulutusten suunnitteluun sekä näiden prosessien sertifiointi on tärkeä työkalu edellä mainitun tavoitteen saavuttamiseksi Kriisinhallintakeskuksessa. Koulutusvaatimukset ja -tarpeet kehittyvät ajan myötä. Niinpä standardisoimalla prosessit, joiden kautta uusia koulutustarpeita kartoitetaan, arvioidaan ja integroidaan osaksi kurssien suunnittelua, varmistetaan Kriisinhallintakeskuksen järjestämien koulutusten yhdenmukaisuus ja laatu.

ISO 9001 -sertifikaatti on Kriisinhallinnan koulutustoiminnalle paitsi laadunvarmistamisen, myös jatkuvan kehittämisen työkalu, jonka mukaiseen toimintaan Kriisinhallintakeskus on sitoutunut myös jatkossa. Kriisinhallintakeskus järjestää vuosittain noin 7-8 kurssia, joille osallistuu yli 170 asiantuntijaa.

 

Jätä kommentti

Accessibility