Ajankohtaista

Etusivu / Tietoa meistä / Ajankohtaista

Kriisinhallintakeskuksen uusi johtaja Kirsi Henriksson aloittaa tehtävässään

Sisäministeriön alaisen Kriisinhallintakeskuksen uudeksi johtajaksi valittu Kirsi Henriksson aloittaa tehtävässään huhtikuun alussa. Henriksson siirtyy Kuopioon Nigeristä, jossa hän on johtanut Euroopan unionin siviilikriisinhallintaoperaatiota kesästä 2016 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli Malissa ja Libyassa.

Ennen siirtymistään kansainvälisiin tehtäviin Henriksson toimi Kriisinhallintakeskuksen tutkimus- ja kehittämisjohtajana vuodesta 2008 lähtien. Hänellä on laaja-alainen tuntemus kansainvälisestä kriisinhallinnasta ja vahva kokemus erilaisten, vaativien hankkeiden johtamisesta ja läpiviennistä.

Kriisinhallintakeskuksen johtaja johtaa keskuksen toimintaa ja vastaa sen kehittämisestä, toimintaedellytyksistä sekä tavoitteiden saavuttamisesta. Johtaja osallistuu myös Suomen, Euroopan unionin ja kansainvälisten järjestöjen siviilikriisinhallinnan alan suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämiseen.

Kriisinhallintakeskus on siviilikriisinhallinnan ja kansainvälisen pelastustoimen osaamiskeskus. Sen päätehtäviä ovat asiantuntijoiden koulutus ja rekrytointi kansainvälisiin siviilikriisinhallinta- ja pelastustoimen tehtäviin, logistisista ja materiaalisista valmiuksista vastaaminen sekä alaan liittyvä tutkimus- ja kehittämistoiminta. Kriisinhallintakeskus on sisäministeriön alainen yksikkö ja toimii Kuopiossa osana Pelastusopistoa.

 

Jätä kommentti

Accessibility