Oppaat asiantuntijoille

Tukeakseen nykyisiä ja tulevia siviilikriisinhallinnan asiantuntijoita, Kriisinhallintakeskus julkaisee opassarjaa, jossa käydään läpi yleisimpiä operaatioon lähtöön liittyviä kysymyksiä niin työ- kuin perhe-elämän näkökulmasta.

Asiantuntijaopas

Asiantuntijaopas kokoaa yhteen siviilikriisinhallinnan asiantuntijoita koskevat palvelusehdot, antaa tietoa operaatioon valmistautumisesta, kotiutumisesta sekä valtiotyönantajan velvollisuuksista. Opasta päivitetään säännöllisesti.

Lue lisää asiantuntijaoppaasta.

Siviilikriisinhallinta – Tietoa perheelle ja läheisille

Tietoa siviilikriisinhallinnasta asiantuntijoiden perheille ja läheisille. Opas antaa tukea niin operaatioon lähtevälle kuin kotijoukoille sekä vinkkejä arkeen kansainvälisten tehtävien keskellä.

Lue lisää perheelle ja läheisille suunnatusta siviilikriisinhallinnan oppaasta, pdf

Siviilikriisinhallinta – Tietoa työnantajalle

Perustietoa työnantajille siviilikriisinhallinnasta sekä erilaisista siviilikriisinhallintaoperaatioissa tarjolla olevista tehtävistä, ja esittelee työnantajaa koskevia siviilikriisinhallintatehtäviin liittyviä lainkohtia. Julkaisu tukee työnantajan ja siviilikriisinhallintatehtävistä kiinnostuneen työntekijän välistä viestintää ja valmistautumista tehtäviin hakeutumiseen ja valmistautumiseen, ja käsittelee usein esille nousevia työntekijän operaatioon lähtöön ja paluuseen liittyviä kysymyksiä.

Opas tarjoaa myös näkökulmia ja työkaluja, jotka voivat auttaa siviilikriisinhallintaoperaatioissa kertyneen osaamisen tunnistamisessa ja hyödyntämisessä työpaikalla.

Lue lisää työnantajalle suunnatusta oppaasta, pdf.

Accessibility