Ajankohtaista

Etusivu / Tietoa meistä / Ajankohtaista

Suomalainen Kati Bailey Libyan EU-operaation varapäälliköksi

Kati Bailey Libyan operaation lipun edessä

European Union Integrated Border Management Assistance Mission in Libya (EUBAM Libya) varapäälliköksi on nimitetty 1.7.2023 alkaen Kati Bailey. Rajaturvallisuuteen keskittyvän EU:n siviilikriisinhallintaoperaation mandaattia jatkettiin juuri kahdella vuodella, kesäkuun 2025 loppuun.

Uuden mandaatin mukaisesti operaation tavoitteena on edistää Libyan viranomaisten ja virastojen valmiuksia ylläpitää Libyan rajaturvallisuutta, torjua rajat ylittävää rikollisuutta (mukaan lukien ihmiskauppa ja muuttajien salakuljetus), sekä torjua terrorismia.

Bailey tuntee Libyan operaation hyvin, sillä hän on palvellut siellä vuoden 2021 alusta, mm. suunnittelu-, evaluointi- ja raportointiyksikön päällikkönä sekä esikuntapäällikkönä.

”Aiempi kokemus mission toiminnasta, Libyan poliittisen ja turvallisuustilanteen tuntemus sekä yhteistyöverkostot ja tutut kollegat kentällä edesauttavat apulaispäällikön tehtäviin siirtymistä”, Bailey sanoo.

Operaation päällikön, italialaisen Natalina Cean kakkosena Baileyn tehtäväkenttään tulee kuulumaan muun muassa operaation yhteistyö- ja koordinaatiotoimien tukeminen, erityisesti EU-jäsenmaiden, EU-edustustojen ja muiden EU- ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Lisäksi alueellisen yhteistyön tukemiseen liittyvät tehtävät tulevat laajentamaan osaltaan työn perspektiiviä Libyan rajat ylittävään yhteistyöhön.

Bailey on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hänellä on taustavirka Puolustusministeriössä. Ennen Libyaa hän on palvellut kriisinhallinnan tehtävissä Kosovossa ja Georgiassa.

EUBAM Libya -operaatiossa toimii Baileyn lisäksi tällä hetkellä kaksi CMC:n lähettämää asiantuntijaa.

Jätä kommentti

Accessibility